Het toeristische Ommen ligt op 5 km afstand van de Haar. Ommen heeft, net als het verder gelegen Zwolle en Staphorst, verschillende bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn.

De ‘plantage Witharen’ bevindt zich op de rand van een ‘haar’, op een dekzandrug. Achter het huis sluit het reliefrijke bosgebied Witharen aan op ons perceel.

 

In het bosgebied Witharen vindt u wandelpaden en een mooi veldje om te recreëren . Dichtbij de noten hebben zich dassen gevestigd, medeliefhebbers van de noten. Verder treffen we er regelmatig reeën, spechten, hazen, eekhoorns en allerlei soorten vlinders, libelles, hommels en andere insecten aan.

 

Binnen een straal van 25 km vindt u prachtige natuurgebieden die via mooie fietsroutes bereikbaar zijn. Veel mogelijkheden om te combineren met een bezoek aan onze plantage.

 

WANDELEN

Onze notenplantage sluit aan op het bosgebied Witharen. Hier  kunt u op het wandelnetwerk Vechtdal stappen. Wandelnetwerk Vechtdal koppelt honderden kilometers rondwandelingen in Dalfsen, Ommen en Hardenberg door middel van genummerde routepalen aan elkaar.

In een afstand van 3,5 km wandelt u al naar het natuurgebied  Varsenerveld.

 

Op de plantage wordt een wandelroute ontwikkeld. De route sluit aan op het bestaande wandelnetwerk. U kunt de onverharde route al lopen aan de hand van een kaartje (1,5 km, niet geschikt voor rolstoel/kinderwagen).

 

Op 750 m afstand van de plantage loopt het Maarten van Rossumpad, sinds deze in 2012 is uitgebreid met het stuk Ommen-Steenwijk. De route volgt gedeeltelijk het oude Overijsselpad.

 

Samen met een aantal ateliers en andere ondernemers in de omgeving is een prachtige fietsroute van 33,5 km uitgezet. De route loopt langs Plantage Witharen. Zie hiervoor www.fietsrouteommen.nl.

 

De plantage ligt aan het fietsroutenetwerk van Overijssel In de omgeving van de Plantage Witharen vindt u op fietsafstand ondermeer de volgende natuurgebieden:

-       Het Reestdal op 7 km, idyllisch landschap langs het kronkelige riviertje de Reest

-       Boswachterij Staphorst op 15 km, bos met heidevelden, vennen en recreatieplas in uitgestrekt ontginningsgebied.

-       Junner- en Arriërkoeland op 7 km. Hier brachten koeherders vanaf de dorpsbrinken de dieren om te grazen.

-       Buitenlanden Langenholte op 25 km, met ontelbare kievitsbloemen eind april.

 

Voor fietsverhuur klik hier en hier.

FIETSEN

BEZOEKEN

Ommen, 5 km gelegen van plantage Witharen, is al sinds de 16e eeuw jaarlijks het middelpunt van de omgeving tijdens de jaarlijkse Ommer Bissingh (markt). Nu bestaat het feest uit een wekelijks evenement gedurende de zomer op woensdag. Op dinsdag is er markt.

 

In de stad en omgeving zijn diverse restaurants en andere horecagelegendheden te vinden. Dichterbij vindt u op 1,5 km afstand Eetcafe Witharen en op 3 km Wereldrestaurant De Lindenberg.

 

Om zelf een maaltijd van streekproducten op tafel te zetten kunt u voor boodschappen terecht op het Scharrelhof op 3,5 km van de plantage of voor het huis van Ommerkanaal-Oost 26 (2 km). Regionale wijn vindt u al op 4 km van de plantage bij Wijngaard De Varsenerhof.

 

Denkt u verder aan de volgende bezienswaardigheden:

- de oudheidkamer van Ommen (7 km)

- meubel- en keramiekatelier, galerie & beeldentuin Witharen (3 km)

- het openluchtzwembad 'Heuveltjesbosbad' (7 km)

- de tuinen van Mien Ruys (9 km)

- Hanzestad Zwolle (30 km, markt op vrijdagmorgen en zaterdag, jaarlijks 'Blauwvingerdagen')